17 Eylül 2016 Cumartesi

Biberiye Yağının Faydaları

Merhaba,

Bugünkü yazımda biberiye yağının faydalarından bahsedeceğim.


Öncelikle biberiye yağının güçlü bir yağ olduğu için ağızdan kullanıma uygun olmadığını söylemeliyim. 

Saç ve cilt açısından faydalarına geçmeden önce, genel sağlık açısından faydalarına bakalım.

Stres ve depresyona iyi geldiği, insanları sakinleştirdiği söyleniyor. Bu, biberiye yağının soluma yoluyla kullanılmasıyla mümkün. Aynı zamanda konsantrasyonu artırmak için de kullanılabiliyor.

Ağrılara iyi geliyor. Baş ağrısı için avuca bir iki damla damlatıp koklayarak bunun dışındaki ağrılar için de ağrıyan bölgelere masaj yaparak kullanabilirsiniz.

İstenen bölgeye masaj yaparak düzenli uygulandığında vücudu sıkılaştırıyor.

Öksürük ve burun tıkanıklığınaa iyi geliyor. Bir peçeteye ya da avucunuza damlatıp koklayarak bu etkisinden faydalanabilirsiniz.

Cilt açısından faydalarına bakacak olursak, en dikkat çekici etkisi sivilceleri hızlı iyileştirmesi. Alerjik ya da hassas bir cilde sahipseniz önce yüzünüzün küçük bir bölgesinde denemeniz daha iyi olur. Cilt açısından ikinci faydası ise kırışıklık başlangıçlarını hafifletmesi. Ama çok kuvvetli ve keskin bir kokusu olduğu için göz çevresine kesinlikle uygulanmaması gerekiyor. Kan dolaşımını hızlandırdığı için cildi daha canlı ve sıkı gösteriyor.

Saçta ise kepeğe ve dökülmeye iyi geldiği söyleniyor. Hindistan cevizi yağı ya da tatlı badem yağıyla karıştırarak kullanılabilir.

Ben vücuttaki kas ağrılarım için masaj yaparak kullanıyorum. Ayrıca 3 günde bir geceleri cildime serum niyetine masaj yaparak uyguluyorum.


Bu tarz yağlarda dikkat ettiğim bir özellik damlalıklı şişelerde olmaları. Aksi halde yanlışlıkla dökülüp hem ziyan oluyor hem de etrafa bulaşıp zor temizleniyor. Fotoğraftaki yağ Arifoğlu'nun.

19:15 / by / 1 Comments

1 yorum:

  1. Dediğiniz gibi damlalıklı olması cok güzel, dökülme sorununu ortadan kaldırıyor teşekkürler <3

    YanıtlaSil

Post Top Ad